İSTANBUL / BAGCILAR - Abdullah Bin Mektum Özel Eğitim Anaokulu

Nis

Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan 53 kitap ve yaklaşık 500 videodan oluşan "Aile Eğitimi Kitap Seti’nin ilki olan "Zihin Yetersizliği Aile Eğitimi Kitap Seti"nin Bakanlığımızın web sayfası ve EBA platformunda  yayımlanmıştır.

Söz konusu çalışma; 9 yetersizlik türü (zihin yetersizliği, öğrenme güçlüğü, otizm spektrum bozukluğu, işitme yetersizliği, görme yetersizliği, fiziksel yetersizlik, dil ve konuşma bozukluğu, duygu ve davranış bozukluğu, çoklu yetersizlikler) ve ailelerle ortak çalışma alanlarını konu alan toplam 10 setten oluşmaktadır. Her bir kitap seti; 0-3 yaş, 4-6 yaş, birinci kademe/ilkokul, ikinci kademe/ortaokul, üçüncü kademe/ortaöğretim öğrencilerinin aileleri için ayrı ayrı hazırlanmıştır. Aynı zamanda tüm grupları ilgilendiren konular, ortak set olan "Özel Eğitimde Ailelerle Çalışma Seti"nde toplanmıştır.
    Hazırlanan set; eğitim sürecinde ve sonrasında ihtiyaç duyulacak teorik bilgiler, etkililiği bilimsel olarak kanıtlanmış uygulama örnekleriyle harmanlanmıştır. Günümüz teknolojisi ve bilgi toplumu düşünülerek hazırlanan içerikler, kısa videolarla desteklenmiştir. Videolar işitme ve görme yetersizliği olan ailelerimiz için de erişilebilir formatta hazırlanmıştır. Bununla birlikte kitaplarımıza görsel betimleme metinleri de eklenerek özel eğitim alanında her ögesiyle erişilebilir bir eser ortaya koyulmuştur.

Nis

2024 MART AYI OKUL AİLE BİRLİĞİ GELİR-GİDER TABLOSU

2023/2024 Eğitim-öğretim yılı okul aile birliği toplantısı.